Een borstvergroting maar dan niet met silicone

vrouwenborstenDe borstvergroting is een vrij bekende ingreep, waarschijnlijk omdat het de meest uitgevoerde ingreep uit de cosmetische chirurgie is. Veel vrouwen die een grotere maat borsten willen tonen hier interesse in. Soms denkt men hier een beetje slecht over, maar wanneer een vrouw naar eigen smaak te kleine borsten heeft kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Ze kan zich bijvoorbeeld minder zelfverzekerd voelen wat natuurlijk een kwalijke zaak is.

De borstvergroting kan in dit geval een uitkomst bieden, waardoor een vrouw haar zelfvertrouwen deels kan terugkrijgen indien dat wat verminderd is. Als mensen denken aan een borstvergroting dan denkt men al snel aan silicone implantaten. Dit is de meest bekende manier van een borstvergroting. De implantaten worden ingebracht in de borsten, men kan echter ook kiezen voor via eigen vet borsten vergroting wat een vrij nieuwe techniek is.

In de recente geschiedenis zijn er wat verhalen geweest over lekkende implantaten welke gezondheidsrisico’s met zich meebrachten. Een minder bekende (en vrij nieuwe) manier van de borsten vergroten is middels eigen vet. Dat heet lipofilling. Het vet wordt op een andere plek in het lichaam weggehaald middels een liposuctie en vervolgens in de borsten geïnjecteerd. Dit geeft een heel natuurlijk effect, en wint dan ook aan populariteit bij steeds meer vrouwen.

De voordelen

Een borstvergroting middels een lipofilling heeft diverse voordelen, ten eerst zijn de resultaten over het algemeen zeer natuurlijk. De uitstraling kan dus heel mooi worden. Een ander voordeel is dat er naast de borstvergroting ook vet zal worden weggehaald op een andere plek in het lichaam. Populaire plekken om dit vet weg te laten zijn toch wel de probleemgebieden zoals de buik, billen en heupen. Dit zorgt er dan ook voor dat het vet daar minder zichtbaar zal worden.

Zijn er ook nadelen?

Er zitten veel voordelen aan lipofilling, maar ook een nadeel. Het belangrijkste nadeel is waarschijnlijk het feit dat er soms meerdere behandelingen nodig zijn voor het mooiste resultaat. Omdat er met het eigen vet uit het lichaam gewerkt wordt, zal een deel hiervan weer worden opgenomen door het lichaam. Soms is het dus noodzakelijk om de behandeling enkele malen te herhalen voor het gewenste resultaat.

Over de auteur

bianca

Bekijk berichten →