Veel mensen denken dat je altijd rijlessen moet volgen in een schakelauto. Dit is echter niet helemaal het geval, je kunt namelijk ook rijlessen volgen met een automaat. Wel is het zo dat je hier een iets ander rijbewijs mee krijgt. De kosten CBR praktijkexamen zijn overigens vergelijkbaar. 

Hoe werkt het lessen in een automaat auto? 

In dit artikel zullen wij je alles laten zien over het volgen van rijlessen met een automaat, zo weet je wat je te wachten staat. Als je tijdens reguliere rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met schakelen, of je later toch alleen maar in een automaat wilt gaan rijden dan kan je ervoor kiezen om rijlessen te volgen in een automaat. Veel aspecten uit je rijles lijken erg veel op de normale lessen, maar er zijn dus ook veel verschillen. Het is altijd mogelijk om even met de rijschool te overleggen over wat er precies mogelijk is voor het volgen van lessen in een automaat 

Ander rijbewijs

Eén van de grootste verschillen tussen het rijden in een automaat en een gewone auto, is dat een automaat echt veel makkelijker isDe auto zal zichzelf aanpassen aan de snelheid. Het enige wat je moet doen is de controle over de weg behouden. Een rijbewijs voor automaat is met name bedoelt voor de mensen die het lastig vinden om in een schakel te rijden. Een nadeel van een automaat-rijbewijs is dus ook dat je niet in een schakelauto mag rijden, om dit te kunnen doen moet je namelijk een speciaal examen hebben gevolgdBij het rijbewijs voor de schakel, ook wel het rijbewijs B, mag je wel weer in beide auto’s rijden.  

Over de auteur

bianca

Bekijk berichten →